Dolar 39,0109
Euro 44,5153
Altın 4.189,19
BİST 9.356,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23 °C
Az Bulutlu

Dervişoğlu’ndan Sert Çıkış: “Sarayın Bekası Başka, Milletin Bekası Başkadır”

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, siyasi gündeme damga vuran açıklamalarda bulundu. Dervişoğlu’nun hedefinde hükümetin güvenlikten ekonomiye, şehircilikten göç yönetimine kadar birçok alandaki uygulamaları vardı.

Konuşmasına kamuoyunda tartışmalara neden olan şehit haberlerinin sunuluş biçimiyle başlayan Dervişoğlu, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in açıklamalarına tepki gösterdi. Güler’in bir askerin şehit oluşunu, “Drone çarptı, kurtaramadık, şehit oldu” şeklinde aktarmasını “şehitliğe karşı yapılan büyük bir vefasızlık” olarak nitelendirdi. “Bir kahramanın kaybını bu kadar sıradanlaştırmak, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ruhuna saygısızlıktır,” dedi.

“470 Toplanma Alanı 77’ye Düştü, Üstlerine AVM Diktiler”

İstanbul’da beklenen büyük depreme karşı hazırlık konusuna da değinen Dervişoğlu, 1999 depreminden bu yana ciddi bir adım atılmadığını, tam aksine toplanma alanlarının imara açıldığını söyledi. “470 toplanma alanından bugün sadece 77’si kaldı. Geri kalanları ranta kurban edildi,” ifadelerini kullanan Dervişoğlu, halkın can güvenliğinin ikinci plana itildiğini belirtti.

Deprem vergilerinin seçim yatırımı için harcandığını öne süren Dervişoğlu, “Bir ayda 50 milyar doları yaktınız, ama milletin canını kurtaracak tek adımı atmadınız,” diyerek hükümete yüklendi.

“Varlık Fonu Halkın Değil, Rantçıların Kasasıdır”

Türkiye’nin iletişim altyapısının çökmesine de değinen İYİ Parti lideri, “Depremde telefonlar çekmiyorsa, insanlar sosyal medyada yardım çığlığı atamıyorsa, bu sizin beceriksiz yönetiminizdendir,” sözleriyle eleştirilerini sürdürdü. Varlık Fonu’nun “milletin değil, çıkar çevrelerinin” yararına kullanıldığını savundu.

“Göç Politikası İflas Etmiştir”

Sığınmacı politikaları da Dervişoğlu’nun hedefindeydi. Erdoğan’ın ensar-muhacir benzetmelerine sert çıkan Dervişoğlu, “Bu milletin kültürel dokusunu bozacak bir demografik mühendislik yürütülüyor. Bunun adı hicret değil, plandır,” dedi. Göçmen krizinin artık ekonomik ve toplumsal yapıyı tehdit ettiğini belirten Dervişoğlu, sınır güvenliğinin de zafiyet içinde olduğunu söyledi.

“İmralı-Beştepe-Balgat Hattı Unutulmadı”

Konuşmasında Suriye’deki gelişmelere ve olası bir terör yapılanmasına da değinen Dervişoğlu, terörle mücadelede samimiyet vurgusu yaparak, geçmişteki af pazarlıklarını hatırlattı. “İmralı-Beştepe-Balgat hattında yapılan görüşmelerin sonuçlarını bugün yaşıyoruz,” dedi.

“Bahçeli’ye Açık Mesaj: Sandıkta Hesap Sorulacak”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Suriye politikasına dair kırgınlık açıklamalarına da göndermede bulunan Dervişoğlu, “Bugün incindiysen, sandıkta çok daha fazlasını göreceksin,” diyerek Cumhur İttifakı’na yönelik eleştirilerini sertleştirdi.

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.