İBB Soruşturmasında Çarpıcı Detay! 40 Milyon TL ile Yakalandı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen geniş çaplı soruşturmada, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu dahil 106 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Şu ana kadar 87 kişinin gözaltına alındığı öğrenilirken, soruşturma kapsamında “suç örgütü kurmak ve yönetmek”, “rüşvet”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “ihaleye fesat karıştırmak” suçlamalarının yöneltildiği bildirildi.
Soruşturmanın en dikkat çeken gelişmelerinden biri ise iş insanı Ali Nuhoğlu’nun 40 milyon TL ile yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalanması oldu. Nuhoğlu’nun, geçmişte İBB ile olan ticari ilişkileri nedeniyle birçok iddianın odağında olduğu biliniyor.
Ali Nuhoğlu 40 Milyon TL ile Sınırda Yakalandı
İmamoğlu ile ilişkili olduğu iddia edilen ve daha önce İBB’den aldığı ihalelerle gündeme gelen iş insanı Ali Nuhoğlu, gözaltına alınan isimler arasında yer alıyor. Nuhoğlu’nun, yanında 40 milyon TL nakit para ile yurtdışına çıkmaya çalışırken yakalandığı öğrenildi. Yetkililer, bu paranın şüpheli ihaleler ve usulsüz işlemlerle bağlantılı olup olmadığını araştırıyor.
Soruşturma kapsamında, paravan şirketler aracılığıyla yüksek miktarda kamu kaynağının usulsüz kullanıldığı iddia ediliyor. Savcılık, özellikle belediye iştirakleri üzerinden yürütülen ihalelerin detaylarını inceliyor.
Soruşturma Derinleşiyor, Gözaltılar Artabilir
Soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar arasında, İBB Sözcüsü Murat Ongun, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ve Reform Enstitüsü Başkanı Mehmet Ali Çalışkan da bulunuyor. Emniyet kaynaklarına göre, operasyonlar devam edecek ve gözaltı sayısının artması bekleniyor.
Yetkililer, sürecin İstanbul ile sınırlı kalmayabileceğini ve diğer büyükşehir belediyelerinde de incelemelerin yapılabileceğini belirtiyor.