İstanbul’da 6,2’lik Deprem Paniği: Resmî Açıklama Geldi, Yaralı Sayısı Açıklandı
İstanbul sabah saatlerinde korkutan bir sarsıntıyla güne uyandı. Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Marmara Denizi açıkları olan 6,2 büyüklüğündeki deprem, kentin birçok noktasında güçlü şekilde hissedildi. Depremin ardından vatandaşlar sokaklara döküldü, sosyal medyada kısa sürede panik dolu görüntüler yayıldı.
İstanbul Valiliği’nden yapılan ilk resmî açıklamada, deprem nedeniyle 151 kişinin çeşitli şekillerde yaralandığı, ancak can kaybı yaşanmadığı bildirildi. Yaralıların çoğunluğunun, panik anında yaşanan düşme ve çarpma gibi nedenlerle hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.
Özellikle Avcılar, Bakırköy, Beşiktaş ve Kadıköy gibi sahil şeridine yakın ilçelerde depremin etkisi daha yoğun hissedilirken, herhangi bir ağır hasar tespiti yapılmadı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri, tedbir amacıyla saha taramalarına başladı. Şu ana kadar yıkılan bina ya da ağır yapısal zarar olduğuna dair bir ihbar bulunmadığı belirtildi.
Yetkililer, artçı sarsıntılara karşı vatandaşları tedbirli olmaya çağırırken, İstanbul genelinde okulların bir gün süreyle tatil edildiği duyuruldu. Öte yandan uzmanlar, İstanbul gibi yoğun nüfuslu ve yapı stoğu eski olan şehirlerde bu tür depremlerin, hazırlıksız olunduğunda ciddi sonuçlar doğurabileceği konusunda uyarıyor.
Türkiye, dünya genelinde de en fazla deprem riski taşıyan ülkeler arasında yer alıyor. İstatistiklere göre, her yıl yaklaşık 20 bin deprem meydana gelen ülkemizde, 2024 yılında Marmara Bölgesi’nde 4 ve üzeri büyüklüğünde 12 deprem kayıtlara geçti.