İstanbul’da Gözaltı Kararı: Valilikten Yeni Yasaklar Geldi!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul Valiliği tarafından geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı. Başsavcılığın talimatıyla Ekrem İmamoğlu ve basın danışmanı Murat Ongun’un da aralarında bulunduğu 100 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bu gelişmenin ardından kamu düzenini sağlamak amacıyla kent genelinde 19-23 Mart tarihleri arasında toplantı, gösteri ve basın açıklamaları yasaklandı.
Valilikten Güvenlik Tedbirleri
İstanbul Valiliği, aldığı kararın 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu ve 2559 sayılı Polis Vazife ve Salâhiyet Kanunu çerçevesinde olduğunu belirterek, bu süreçte şehirde bazı yolların ve metro istasyonlarının geçici olarak kapatılacağını duyurdu. Yetkililer, olası provokasyonların önüne geçmek amacıyla şehrin kritik noktalarında güvenlik önlemlerinin artırıldığını bildirdi.
Metro ve Yollar Kapatılacak
İstanbul’da ulaşımı doğrudan etkileyecek kararlar da açıklandı. 19 Mart 2025 itibarıyla MİA ve MI B metro hatlarıyla M2 Yenikapı-Seyrantepe-Hacıosman hattındaki bazı istasyonların geçici olarak hizmet dışı kalacağı duyuruldu. Ayrıca, Adnan Menderes Bulvarı ve çevresindeki ana yolların trafiğe kapatılacağı bildirildi. Alternatif güzergahlar olarak Turgut Özal Bulvarı, Atatürk Bulvarı, Fevzi Paşa Caddesi ve D-100 karayolunun kullanılabileceği açıklandı.