Dolar 38,4149
Euro 43,7601
Altın 4.095,06
BİST 9.432,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15 °C
Açık

Şırnak’ta Ayran İkramıyla Başlayan Aşk: Asker ile Aşiret Kızının Birliktelik Hikayesi

Şırnak’ta görev yapan bir uzman çavuş ile aşiret kızı arasında doğan aşk, dillere destan bir düğünle taçlandı. Ayran ikramı ile başlayan bu aşk hikâyesi, Türk-Kürt kardeşliğinin en güzel örneklerinden biri olarak hafızalara kazındı.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde görev yapan Kayserili Uzman Çavuş Coşkun Korkmaz, köy ziyareti sırasında Jirki aşiretinden Zeynep Dereli ile tanıştı. Kendisine ikram edilen bir bardak ayranın ardından başlayan tanışıklık, kısa sürede güçlü bir bağa dönüştü ve çift dünyaevine girdi.

Senelerdir terörle anılan bölgede, bu kez birlik ve beraberlik mesajlarının öne çıktığı bir düğün düzenlendi. Faraşin ve Kato Dağı’nda gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla güven ortamının sağlandığı Şırnak’ta, bu evlilik halk arasında büyük sevinç yarattı.

Düğüne, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İsmail Pendik, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuz Yılmaz, Alay Komutanı Tahsin Saruhan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serdar Atakan, İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Olgun ve Jirki Aşireti lideri Tahir Adıyaman başta olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı. Askerler, polisler ve köylüler, Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde uzun halaylar çekerek kardeşlik ruhunu pekiştirdi.

“Bu Nikah, Türk-Kürt Kardeşliğinin Bir Sembolüdür”

Düğünde konuşan Kaymakam Pendik, “Bu evlilik sadece iki genç arasında değil, iki kültür arasında da gönül köprüsü kurmuştur. Türk ve Kürt halklarının yüzyıllardır süren kardeşliğinin en güzel göstergelerinden biri bu düğündür,” dedi. Pendik, yeni evlenen çifte mutluluklar dileyerek, “Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin,” ifadelerini kullandı.

“Bir Bardak Ayranla Başlayan Hikâye”

Duygularını dile getiren Uzman Çavuş Coşkun Korkmaz ise şunları söyledi: “2015’ten bu yana Şırnak’ta görev yapıyorum. Bir gün köy ziyareti sırasında ikram edilen bir bardak ayran, hayatımın dönüm noktası oldu. Zeynep ile tanıştık, arkadaş olduk, sonunda hayatlarımızı birleştirdik. Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan komutanlarımıza ve aşiret büyüklerimize teşekkür ederim.”

Şırnak’ta düzenlenen bu görkemli düğün, son yıllarda bölgede artan huzur ortamının bir yansıması olarak görülüyor. 2024 verilerine göre, Şırnak’ta terör olaylarında %70 oranında azalma yaşandı.

Bilgi: Klavye yön tuşlarını kullanarak galeri resimleri arasında geçiş yapabilirsiniz.
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.